Kubure Male Erpenje

Kuburaško društvo „Kubure Male Erpenje“ osnovano je 2004. s temeljnim ciljem čuvanja tradicije pucanja iz povijesnog oružja zagorskog kraja – kubura.
Kroz protekle godine društvo je proširilo svoje ciljeve i djelovanje na promicanje i razvijanje tradicionalnih vrijednosti i narodnih običaja te unapređivanje sporta i rekreacije u lokalnoj zajednici. Udruga djeluje u tri sekcije: Pucači, Sportska sekcija i Etno sekcija, ima ukupno 85 članova.
Udruga je pokretač i organizator kulturnih i sportskih aktivnosti u Maloj Erpenji. Tradicionalno organizira malonogometne turnire, proslave Ivanja i Dane Male Erpenje.
Dobrovoljnim radom i prilozima članovi udruge izgradili su Društveni dom, time smo dobili prostor za okupljanje mještana posebno mladih u Maloj Erpenji.
Volonterskim radom članova udruge, mještana Male Erpenje i uz pomoć sponzora asfaltirali smo malonogometno igralište.
Osim djelovanja u lokalnoj zajednici udruga se bavi i promocijom Erpenje i Općine Krapinske Toplice širem Hrvatske. Članovi pucačke sekcije svojim gromoglasnim pucanjem plijenili su pažnju posjetitelja na raznim manifestacijama: proslavi Ivanja u Novom Čiću, traktorijadi u Garešnici, smotri Oldtimer klubova u Svetom Martinu na Muri, obilježavanje Jurjeva u Jurjevcu, proslavi Dana Opićne Krapinske Toplice itd. Svake godine sekcija Pucači sudjeluje na Smotri Kuburaških udruga. 2015. godine bili smo organizator 23. Smotre Kuburaških udruga Krapinsko zagorske županije.
Osim toga Udruga organizira i izlete za članove s ciljem upoznavanja ljepota Hrvatske pod geslom „Upoznaj domovinu da bi je više volio.“