MALONOGOMETNI TURNIR 2024

OPĆE INFORMACIJE

OPĆE INFORMACIJE

Naziv turnira: Malonogometni turnir Mala Erpenja 2024

Mjesto: Društveni dom, Mala Erpenja 139A, Krapinske Toplice

Datum turnira: 07.06. – 08.06. 2024.

Prijave ekipa: do srijede 05.06.2024 do 17:00h (091 319 4482 Kristijan)

Izvlačenje i satnica: srijeda 05.06.2024. u 19:00h (Društveni dom Mala Erpenja, live prijenos na Facebooku)

Raspored:

07.06.2024. – petak: 1. kolo

08.06.2024. – subota: Završnica

Organizator: Sportsko društvo Mala Erpenja

E-mail: info@sdmalaerpenja.hr

Službena web stranica: www.sdmalaerpenja.hr

Facebook: SDmalaerpenja

Kontakt: 091 3194482 (Kristijan)

NAGRADE I KOTIZACIJE

NAGRADE I KOTIZACIJE

Kotizacija po ekipi: 80 €

Nagrade:

1. mjesto – 700,00 € i pehar + prijelazni pehar

2. mjesto – 500,00 € i pehar

3. mjesto – 300,00 € i pehar

 

Pehar za najboljeg strijelca i za najboljeg golmana.

Dvije najbolje plasirane ekipe ostvaruju plasman na završnicu prvenstva Hrvatske.

 

SOCCA CROATIA

SOCCA CROATIA
 • PH igra se širom Hrvatske.
 • Partnerske lige i turniri održavaju svoja natjecanja, a zatim šalju svoje predstavnike na državnu završnicu.
 • Završnica PH igra se na umjetnoj travi (sustav 5+1, veličina golova 4m x 2m), a prema pravilima International Socca Federationa.
 • Osvajač prvenstva Hrvatske ostvaruje pravo na direktan plasman u Ligu prvaka, a troškove smještaja prvacima na Ligi prvaka podmiruje Socca Croatia.
 • Lige i turniri održavaju se u organizaciji partnera ‘’Socca Croatia’’ tijekom godine u mjestima širom
  Hrvatske, prema pravilima koje odrede organizatori
  lige/turnira.
 • Na završnici PH ne smiju nastupati igrači pod profesionalnim ugovorima, igrači iz 1. i 2. HNL i igrači iz 1. HMNL. Izuzetak su igrači iz omladinskih pogona navedenih liga, a koji u tekućoj godini nemaju upisan nastup za seniorski sastav.
 • Dio utakmica završnice PH 2022. godine prenosit će se izravno na TV, a sve ostale putem live streama.
 • ‘’Socca Croatia’’ osigurat će za završnicu PH  praćenje live scorea putem mobilne aplikacije ‘’Leagues & Tournaments’’.
 • Kompletni statistički podaci za svaku utakmicu sa završnive PH bit će dostupni putem ove mobilne aplikacije.
 • Mobilna aplikacija ‘’Leagues & Tournaments’’ dostupna je za Android i iOS, a download je moguć putem Google playa i App storea.

PROPOZICIJE TURNIRA

PROPOZICIJE TURNIRA

Članak 1. Sve utakmice počinju u točno zakazano vrijeme. Nema odgode utakmica. Organizator turnira pridržava si pravo da u dokazanim iznimnim slučajevima raspravi zahtjev, te zamijeni ili uskladi termin – satnicu kada se radi o opravdanoj višoj sili (prometna nesreća pri dolasku na utakmicu i sl.). Ukoliko pojedina momčad nije u mogućnosti za zakazani termin skupiti minimalno četiri (3) igrača, utakmica se registrira rezultatom 3:0 bb u korist protivničke momčadi.

Članak 2. U igri se istovremeno može nalaziti najviše pet (5) igrača od kojih je jedan vratar, dok utakmica može započeti i igrati se i sa dva igrača manje (3 IGRAČA).   U službenom prostoru se mogu nalaziti samo prijavljeni igrači iz zapisnika te voditelj momčadi.  

Članak 3. Izmjene igrača mogu se tijekom utakmice vršiti neograničeno, „leteći“, ali samo u označenom prostoru. Pod ispravnom izmjenom se smatra kada prvo izađe igrač sa terena te tada ulazi zamjenski igrač, u protivnom će uslijediti isključenje od dvije (2) minute igrača koji je nepravilno ušao. Izuzetak gore navedenog pravila je zamjena vratara koja se obavlja isključivo u prekidu igre i uz zaustavljanje sata.  

Članak 4. Utakmice se igraju 2×10 minuta. Za kontrolu vremena, zaustavljanje sata ili nadoknadu vremena isključivo je nadležan sudac utakmice.  

Članak 5. Vratarev prostor je rukometnih „šest metara“ u kojem vratar smije intervenirati i rukom i u kojem se prekršaji kažnjavaju sedmercem. Vratar ubacuje loptu iz svog prostora ISKLJUČIVO RUKOM, a iz takvog udarca se NE priznaje pogodak. Ubacivanje kod gol auta se čini rukom i smije ići preko centra. Ne priznaje se pogodak postignut na taj način. Vratar ne smije namjerno primiti loptu, vraćenu od suigrača, rukom. Izuzetak je kada nema namjere, te vraćanja lopte glavom, prsima, natkoljenicom, te ako se ne izigrava ovo pravilo.                    

Članak 6. Aut se izvodi nogom, to je neizravni udarac te se iz istog NE priznaje pogodak. Kod svakog prekida (osim kornera) obavezna udaljenost protivničkog igrača mora biti jedan (1) metar. Kod kornera obavezna udaljenost igrača je pet (5) metara.  UKOLIKO SE IGRAČ ZATEKNE BLIŽE OD ZADANIH PET METARA, MORA POKAZATI NAMJERU DA SE UDALJAVA DO ZADANIH 5 METARA, A NIKAKO NE SMIJE POKUŠATI REAGIRATI NA IZVEDENI KORNER ILI SE PRIBLIŽAVATI, JER TO IMA ZA SANKCIJU ISKLJUČENJE, UKOLIKO DOĐE U KONTAKT SA LOPTOM.  ISTO TAKO NAPADAČ NEMA PRAVO NAPUCAVATI  IGRAČA OBRANE DA BI NESPORTSKI IZNUDIO ISKLJUČENJE UKOLIKO SE OVAJ NIJE STIGAO VRATITI DO PET METARA UDALJENOSTI, ISTI ĆE BITI KAŽNJEN SA ODUZIMANJEM LOPTE. Procjene oko navedenog isključivo su u nadležnosti suca utakmice. Kod izvođenja udarca sa vrata protivnički igrači moraju biti izvan rukometnih „šest metara“. Na traženje izvođača  (po cijelom terenu) kod neizravnog ili izravnog udarca sa visoko pokazanih pet (5) prstiju sudac udaljuje protivnika pet (5) metara te se taj udarac izvodi isključivo na znak suca dok se svi drugi udarci izvode bez znaka. Vrijeme za izvođenje svih prekida je pet (5) sekundi pod uvjetom da su ispunjeni svi preduvjeti za izvođenje istog. Za procjenu te poštivanje udaljenosti te izigravanje ovog pravila meritoran je isključivo sudac utakmice. Iz početnog udarca, te iz izvođenja udarca sa vrata NE može se izravno postići pogodak. Gol vratara postignut rukom se priznaje ukoliko je lopta prije toga bila „u igri“.  

Članak 7. Momčad koja zbog kazni isključenja ili zbog posljedice povreda (nemaju rezervnih igrača ) ostane na terenu sa manje od ČETIRI (3) igrača (UKLJUČUJUĆI VRATARA) nema pravo na nastavak utakmice. Sudac istu prekida te se utakmica registrira sa 3:0 b.b. u korist momčadi koja nije imala za posljedicu opisanu ovim člankom ili postojećim rezultatom ukoliko je bio povoljniji od 3:0.  

Članak 8. Propozicije donosi organizator. Pravo tumačenja ovih propozicija ima voditelj turnira u skladu sa pozitivnim iskustvima u nogometnoj praksi.  

Članak 9. Svi igrači te njihovi voditelji momčadi nastupaju na vlastitu odgovornost. Za sve osobne stvari svi korisnici preuzimaju vlastitu odgovornost jer organizator ne odgovara za izgubljeno, ostavljeno ili otuđeno.  

Članak 10. U slučaju da jedna od ekipa sumnja da je za protivničku ekipu nastupio igrač koji ne ispunjava uvjete o pravu nastupa iz Članka 1 ovih Propozicija, ekipa ima pravo nakon utakmice tražiti osobne dokumente. U slučaju da igrač ne želi dati određene dokumente za identifikaciju ekipa će biti eliminirana iz daljnjeg takmičenja.                     

Članak 11. Turnir se igra na akumulirane prekršaje, što znači da svaka momčad smije napraviti 5 prekršaja u jednom poluvremenu, a svaki slijedeći prekršaj znači udarac s 9 m za koji golman mora biti najmanje udaljen 5m. Nakon izvedenog akumuliranog prekršaja, u slučaju da igrač ne postigne pogodak igra se nastavlja. Svaki klizeći start prema igraču u čijem je posjedu lopta bit će dosuđen prekršaj.

Članak 12. U slučaju incidenata (npr. isključenja zbog fizičkih napada na suigrače, protivnike ili suca), organizator turnira i sudac donose odluku ovisno o težini incidenta te da li će igrač/momčad moći nastaviti sudjelovanje na turniru.  

Članak 13. Ako se momčad ne pojavi u zakazanom terminu gubi utakmicu bez borbe, rezultatom 3:0.  

Članak 14. Isti igrač može nastupiti samo za jednu momčad. U slučaju da se za pojedinog igrača ustanovi da je nastupio za dvije (ili više) ekipa, ekipe za koje je nastupio su diskvalificirane sa turnira.  

Članak 15. Sustav natjecanja je turnirskog tipa. Organizator turnira zadržava pravo definiranja konačnog sistema ovisno o broju prijavljenih ekipa.